Atelier

KIKO

English 

Klik hier om mijn nieuwe website te bekijken.

De kunstenaar werkend in atelier KIKO is Kitty Korver. Ze werd geboren in 1969 in De Bilt, Nederland, en is sinds 2005 woonachtig in Nagele (provincie Flevoland). Haar opleiding in de kunst bestaat o.a. uit een verblijf op de Vrije Academie in Den Haag.

Kitty Korver maakt sinds 2010 viltschalen (met vaak houten steun- en ophangsysteem, tevens "standring"). Haar viltobjecten vallen op door hun vaak grafische karakter. Hiervoor heeft ze een periode keramiek gemaakt en daarmee in heel Nederland in galeries geëxposeerd. Een strakke vormgeving en onconventionele werkwijzen verbinden de twee disciplines en periodes. Lag het accent bij de keramiek vaak op ratio en toegepaste vormgeving, komt nu in de textiel ook het gevoelsleven aan bod. Haar werk is inmiddels in diverse europese landen te zien geweest en gepubliceerd in boeken, tijdschriften en catalogi. Haar werk werd geselecteerd voor de internationale, reizende viltexpositie “In Bewegung” (2013-2015).


Een volgend hoofdstuk werd aangesneden met de expositie "Sculptural Felt International, we felt like crossing borders…" waarvan zij initiator is en de functie van curator en organisator (dat laatste samen met haar man Leo Visscher) vervulde. "Een internationale reizende 3D vilttentoonstelling, waarin de werken niet alleen de landsgrenzen overschrijden, maar ook de technische grenzen van de traditionele manier van vilten door de combinatie met andere technieken, vormen en materialen. De expositie liep van september 2014 tot eind 2015 en deed achtereenvolgens na Museum Nagele, Museum de Kantfabriek in Nederland twee galeriën in Australië aan.”

Begin 2017 lukte het weer om met keramiek in de weer te zijn, ze had het gemist. De insteek, werkwijze en daarmee het uiterlijk zijn wel wat veranderd en wat meer toegesneden op de huidige stand in haar leven. Minder strak en perfectionistisch, meer tactiel, sensitief en kwetsbaar en momenteel natuurgerelateerd.

Kitty Korver

Kitty Korver

Ze is lid van BEEKk, Steekplus en Viltkontact, en eerder van de Nederlandse Vakgroep Keramisten, GSA en Genootschap Kunstliefde

Tussen 2001 en 2008 hield zij zich ook bezig met het ontwerpen en maken van keramiek. Als meest eervolle wapenfeit uit haar keramiekverleden is het winnen van de NVK-prijs 2007 met haar "mini-safe".