De Alleweder A9 / Sunrider bouwpakket

Zie hier de bouwhandleiding. In april hebben we een producent gevonden de de Sunrider in licentie gaat bouwen. Wat hun met het bouwpakket gaan doen is nog onbekend. Alligt is dealer van de Sunrider geworden. We hopen in de zomer van 2018 onze eerst Sunrider van hun te betrekken.

sunrider/Alleweder A9

De Alleweder A9 is de bouwpakket-versie van de Sunrider.

De Sunrider is de mooiste en veiligste velomobiel die Alligt bouwt. Naar onze overtuiging de veiligste velomobiel die er op dit moment gebouwt wordt. Op de pagina "velomobielen veiligheid" vindt u meer over veiligheid en velomobielen.

Bij de A9 komt u voor de uitdaging te staan om stap voor stap diverse technieken toe te passen. Delen in elkaar schroeven zoals het subframe. Delen aan elkaar lamineren of kitten zoals de monocoque aan de buitenschaal (kitten) en het stuk boven de knieen aan de onverbuitenkant (lamineren). En als laatste de diverse fietsonderdelen monteren en afstellen. Als dat gelukt is kunt u er zeker van zijn dat u velen jaren met plezier me kunt rijden.

 

 

Alleweder a9

Hier de verschillende delen op elkaar gezet. Hierbij hoort ook nog de binnenkant, de monocoque, inmiddels bestaand uit twee delen. Een bouwpakket is in een kleur. Standaard rood, wit of geel. De geel hier op de foto is niet de standaard geel, die is wat warmer van kleur. De binnenkant is grijs of grijs. Inmiddels zit het rode deel boven de voorwielen vast aan de onderkant en bestaat de rode achterwiel afschermkap uit twee delen. Midden 2015 is de staart een los deel geworden. Dan heeft u de keus tussen een "kleine" (orginele) staart en een grote staart voor de vierwieler en voor wie hem wil hebben voor de driewieler.

Voor prijzen kunt u naar de prijslijst.

Er is op dit moment nog een concept handleiding.

Sunrider exploded

Informatie over de Alleweder A9 vindt u niet bij Sunrider-cycles.nl. Dat is omdat we de mensen die vallen voor de komplete Sunrider niet willen lastig vallen met technische details en met het idee dat de techniek wellicht niet de meest uitgekiende is omdat je hem ook zelf zou kunnen bouwen. Het tegendeel is waar. Als je een Velomobiel ook als bouwpakket wilt verkopen komen moet je over nog meer zaken goed nadenken en er veel extra tijd in steken.

Uiteraard verbergen we dit niet, maar ervaring met meer dan 20 jaar aanbieden en vermarkten van bouwpakketten van ligfietsen en velomobielen heeft geleidt tot deze nuanse. Alligt is de open comuniserende producent van velomobielen en ligfietsonderdelen. Sunrider is een merk dat staat voor mooie en veilige snelfietsen. Alleweder is een merk dat staat voor (ook) zelf te bouwen velomobielen.

Alligt heeft terugkoppeling en sugestisch nodig van mensen die bovengemiddeld met hun fiets betrokken zijn. Zelfbouwers zijn daarvoor de ideale groep. Bij de Alleweders hebben we gezien dat mensen hun fiets perfectioneren qwa vorm, funktie en techniek. Ander plaatwerk, diverse cocpits en bijvoorbeeld tandriem-aandrijving. Andere stuurgeometrie. Verlengde versie. Versie met kind achterin.

 

Techno Challenge

Tata Steel en E-laad hebben in samenwerking met andere een stichting om scholieren naar techniek te trekken. Met onder andere de Sunrider, die ze als bouwpakket, ter beschikking stellen aan scholen proberen ze scholieren hiermee te enthousiatmeren. Voor hun hebben we behoefte aan slimme methodes om, na dat de A9 in elkaar is gezet en er in is gefietst, om hem weer helemaal uit elkaar te halen. Het zou goed zijn dat ze hem in de zomervakantie weer uit elkaar zouden kunnen halen, zodat daarna de volgende lichting er weer mee aan de slag kan.

 

home