De Alleweder A9 / Sunrider bouwpakket

Zie hier de bouwhandleiding. In 2018 hebben we een producent gevonden de de Sunrider in licentie gaat bouwen. Nu 2 jaar later lijkt dat tot beperkte productie gaat leiden. Er komt geen bouwpakket meer. Alligt is dealer van de complete Sunrider. Model 3 noemen ze dat. SR 3.

sunrider/Alleweder A9

De Alleweder A9 is de bouwpakket-versie van de Sunrider. Maar als zodanig niet meer te koop.

De Sunrider is de mooiste en veiligste velomobiel die Alligt bouwt. Naar onze overtuiging de veiligste velomobiel die er op dit moment gebouwt wordt. Op de pagina "velomobielen veiligheid" vindt u meer over veiligheid en velomobielen.

 

 

Alleweder a9

Hier de verschillende delen op elkaar gezet. Hierbij hoort ook nog de binnenkant, de monocoque, inmiddels bestaand uit twee delen.

Er is op dit moment nog een concept handleiding.

Sunrider exploded

Techno Challenge

Tata Steel en E-laad hebben in samenwerking met andere een stichting om scholieren naar techniek te trekken. Met onder andere de Sunrider, die ze als bouwpakket, ter beschikking stellen aan scholen proberen ze scholieren hiermee te enthousiatmeren. Voor hun hebben we behoefte aan slimme methodes om, na dat de A9 in elkaar is gezet en er in is gefietst, om hem weer helemaal uit elkaar te halen. Het zou goed zijn dat ze hem in de zomervakantie weer uit elkaar zouden kunnen halen, zodat daarna de volgende lichting er weer mee aan de slag kan. Inmiddels hebben hun het project met de Sunriders afgerond en werken ze aan andere projecten om scholieren met techniek kennis te laten maken.

 

home